Schilder secuur | voor al jouw schilderwerkzaamheden

Sauzen

“Schilderen” en “sauzen” zijn beide termen die worden gebruikt om het aanbrengen van verf op oppervlakken te beschrijven, maar ze worden vaak in verschillende contexten gebruikt en kunnen enige nuances hebben in betekenis.

Schilderen:

“Schilderen” is een algemene term die wordt gebruikt om het proces van het aanbrengen van verf op verschillende oppervlakken te beschrijven, zoals muren, houtwerk, meubels, enzovoort.

Het schilderen kan verschillende technieken en gereedschappen omvatten, zoals het gebruik van kwasten, rollers, spuitapparatuur, enzovoort.

Schilderen kan zowel binnen als buiten worden gedaan en kan worden toegepast op verschillende materialen, waaronder hout, metaal, beton, gipsplaat, enzovoort.

Het schilderen kan een bredere betekenis hebben en kan verwijzen naar het aanbrengen van zowel primer, grondverf als de uiteindelijke verflagen.

Sauzen:

“Sauzen” is een term die vaak specifiek wordt gebruikt voor het aanbrengen van verf op binnenmuren en -plafonds met behulp van een verfroller.

Het sauzen impliceert meestal het aanbrengen van een of meer lagen verf zonder het gebruik van kwasten of spuitapparatuur.

Deze term wordt vaak gebruikt in de context van het interieurdecoratie, waarbij de focus ligt op het verkrijgen van een egale en uniforme afwerking op de muren en plafonds.

In het kort, terwijl “schilderen” een bredere term is die het aanbrengen van verf op diverse oppervlakken beschrijft, verwijst “sauzen” specifiek naar het aanbrengen van verf op binnenmuren en -plafonds met behulp van een verfroller.

Stucen Nieuwbouw

Bij een nieuwbouwwoning sta je voor de keuze stucen of behang? Tegenwoordig zijn de materialen van veel betere kwaliteit en om die reden flexibeler. De kans op scheuren is hierdoor veel kleiner geworden. Op de risicogebieden plaatst Van Amsterdam Stucadoors altijd het juiste gaaswerk om scheuren maximaal tegen te gaan.

Gladpleisterwerk is populair

Na jaren van spachtelputz is het gladde pleisterwerk nu de standaard. De superstrakke wanden geven jouw ruimte een moderne uitstraling. Naast esthetisch heeft gladpleisterwerk ook deze voordelen:

  • Makkelijk schoon te houden door gladde structuur
  • Eenvoudig te herstellen bij beschadigingen
  • Perfect voor de twijfelkont omdat je het makkelijk kan overschilderen of¬†tegelen.
Scroll to Top